Unicode 1.1

Уникод 1.1 беше претходно вклучено емотикони во Уникод за 17 години и вклучуваше многу знаци првенствено добиени од фонтот Zapf Dingbats.

Следниве знаци беа додадени на Unicode во 1993 година и добија статус на презентација на емоџи во годините 2010-2015.

Поврзани