🫠 Лице што се топи

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🫠

Значење емоџи

Необично емоџи чие жолто лице се топи како путер во врела тава. Емоџито има скромна насмевка, што потсетува на благо насмеани емотикони 🙂. Единствената разлика е во тоа што неговата насмевка и очите почнуваат непречено да течат по неговото лице. Ова емоџи се користи за да се пренесе вашиот замор буквално или фигуративно, да се зборува за топлината, да се демонстрира срам или страв од било што.

Како изгледа ова емоџи на различни платформи?

🫠 Емоџи кодови

Codepoints

U+1FAE0

За програмери

URL escape code %F0%9F%AB%A0
Punycode xn--129h
Bytes (UTF-8) f0 9f ab a0
JavaScript, JSON, Java \ud83e\udee0
C, C++, Python \U0001fae0
CSS \01FAE0
PHP, Ruby \u{1FAE0}
Perl \x{1FAE0}
HTML hex 🫠
HTML dec 🫠

Категорија: Смешковци и емоции

Подгрупа: Лице насмеано