🦘 Кенгур

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🦘

Значење емоџи

Ова е уникатно торбарско животно кое може да се најде само во Австралија, како коалата 🐨. Кенгурите имаат многу моќни задни нозе и голема опашка. Овие животни се познати по нивната способност вешто да се боксираат со рацете. Прикажан во портокалова нијанса.

Животинскиот симбол на Австралија. Се движи со скокање. Машките кенгури се многу агресивни, тие влегуваат во тепачки меѓу себе. Ако сакате да разговарате за бокс или Австралија - користете го ова емоџи во вашиот дијалог!

Исто така познато како

  • 🦘 Roo

Apple Име

  • 🦘 Kangaroo

Како изгледа ова емоџи на различни платформи?

🦘 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F998

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%A6%98
Punycode xn--ot9h
Bytes (UTF-8) F0 9F A6 98
JavaScript, JSON, Java \uD83E\uDD98
C, C++, Python \U0001f998
CSS \01F998
PHP, Ruby \u{1F998}
Perl \x{1F998}
HTML hex 🦘
HTML dec 🦘

Тагови: Австралија, Џои, скокаат, кенгур, торбар

Категорија: Животни и природа

Подгрупа: Животински цицач