💘 Срце со стрела

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 💘

Значење емоџи

Црвено срце ❤️ прободено од стрелата на Купидон. Стрелката може да биде прикажана во сина или златна боја, а нејзината насока може да биде различна, во зависност од стилот на емотиконите.

Ова емоџи се појавува во романтични пораки или преписки, каде што може да се исповедаат своите искрени и лесни чувства, љубов, стравопочит, наклонетост. Ако сте заљубени, можете да го пренесете ова користејќи го срцето со стрела.

Исто така познато како

  • 💘 Cupid Arrow
  • 💘 Lovestruck

Apple Име

  • 💘 Heart with Arrow

💘 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F498

Кратки кодови

  • Github, Slack
  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%92%98
Punycode xn--3r8h
Bytes (UTF-8) F0 9F 92 98
JavaScript, JSON, Java \uD83D\uDC98
C, C++, Python \U0001f498
CSS \01F498
PHP, Ruby \u{1F498}
Perl \x{1F498}
HTML hex 💘
HTML dec 💘

Категорија: Смешковци и емоции

Подгрупа: Емоција