😺 Насмеана мачка

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 😺

Значење емоџи

Мачкино лице со широка насмевка, нацртано во тип на задоволна мачка 😸. Жолтото лице на емоџито се карактеризира со испакнати уши, црвен нос и задоволна уста со јазик.

Ова емоџи може да се користи како алтернатива на едноставните емотикони со насмеано лице ☺️. Неговата цел е да пренесе радост, задоволство, среќа и возбуда. Лицето на мачката најчесто го користат љубителите на животни.

Исто така познато како

  • 😺 Happy Cat
  • 😺 Smiling Cat

Apple Име

  • 😺 Happy Cat Face

Unicode Име

  • 😺 Smiling Cat Face with Open Mouth

😺 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F63A

Кратки кодови

  • Github, Slack
  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%98%BA
Punycode xn--138h
Bytes (UTF-8) F0 9F 98 BA
JavaScript, JSON, Java \uD83D\uDE3A
C, C++, Python \U0001f63a
CSS \01F63A
PHP, Ruby \u{1F63A}
Perl \x{1F63A}
HTML hex 😺
HTML dec 😺

Категорија: Смешковци и емоции

Подгрупа: Лицето на мачката