👷 Градежен работник

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 👷

Значење емоџи

Еден од емотиконите без секс што можете да ги користите за девојки и момци. На него е прикажан човек во униформа на градежен работник. Ликот со жолто лице носи 🦺 рефлективен елек и 🚧 градежен шлем.

Смешковецот може да се користи во разговори каде се работи за изградба, изградба, поправка. Емоџите можете да ги користите и во однос на градежната професија. Тие претставуваат професионални работници кои се занимаваат со инженерски системи : водоснабдување, електрични мрежи, бетонски конструкции, покриви и друго.

Исто така познато како

  • 👷 Builder
  • 👷 Face With Hat
  • 👷 Hard-Hat
  • 👷 Safety Helmet

Apple Име

  • 👷 Construction Worker

👷 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F477

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%91%B7
Punycode xn--5q8h
Bytes (UTF-8) F0 9F 91 B7
JavaScript, JSON, Java \uD83D\uDC77
C, C++, Python \U0001f477
CSS \01F477
PHP, Ruby \u{1F477}
Perl \x{1F477}
HTML hex 👷
HTML dec 👷

Тагови: градба, капа, работник

Категорија: Луѓе и тело

Подгрупа: Лична улога